Gescheidenis drafsport groningen

Geplaatst op maandag 15 november 2021 @ 18:12 , 132 keer bekeken

Bron Archief van de Ned. Draf- en Rensport 

De geschiedenis van paarden en groningen gaan hand in hand. De draverij kwam hierbij door de industreel Jan Evert Scholten. Hij richte de Groninger Harddraverij en ren Vereeniging op. Deze vereniging hield zich bezigmet het organiseren van kortebaandraverijen en keuring. Toen vonden ze nog aan de noordkant van de stad in de omgeving van de Korreweg plaats.De eerste draverijen daar stammen uit 1890 en vonden plaats in een weiland aan het toen nog doodlopende korreweg. Tweer jaar later was er genogg geld voor de baan Vogelzang maar nadeel was we dat de baan ver van de stad lag. Geen wonder dat een uitbater van een logement aan de Korreweg mogelijkheden zag en in de buurt een trainingsbaan aan liet leggen dat veel populairder werd. De eerste lange draverijen vonden hier plaats en dit gebeurde onder de naam van de vereniging die een groot succes bleek. Er moesten echter wel andere wedstrijden bij om de financiering rond te krijgen zoals slipjachten en ponyraces. De komst van circus Barnum en hoe de baan achter werd gelaten  zorgde er voor dat de baan Vogelzang  sloot en aldus werd het Noorder Sportterrein te vergroot.
Ook kwam de procinciale Vereeniging ter bevordering van de paardenfokkerij  erbij die er dressuur lessen ging geven. In de winter veranderde de ban in een ijsbaan. Naar verloop van tijd de klad er in en in juli 1922 waren de laatste koersen daar een feit. Hiermee verhuisden de draverijen naar deinmiddels ook aangelegde baan in het Stadspark..


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

Een geweldige club voor alle Nederlanders over de minst bekende provincie van het land. Veel info, gezellig forum, mooie clubhome onderwerpen en evenmenten je vind het hier!


Isopgeheven starstarstarstarstar

Een Club voor Groningers door Groningers en elk die een binding heeft met Groningen . Of je Grunings spreek of schrijft of ABN . Wie benne olt mool Gruningers dus elk is welkom .


Meer aanbevelingen