Nieuwe markt

Geplaatst op vrijdag 03 januari 2020 @ 15:40 , 13 keer bekeken

Bij het verwijderen van de bebouwing van de naberpassage en het verbouwen van Vindicat ontstond er ruimte voor een nieuw plein voor het forum en achter de nieuwe Oostzijde van de Grote Markt; de Nieuwe markt

Waar ooit de Naberpassage je bracht naar een binnenhofje is nu de Naberstraat die je naar het plein voert. Niet te missen aan het plein; Forum Groningen. Maar ook liggen nu het Feithuis en de Engelenpoort aan de markt. Onder de markt vind je de fietsenkelder en in de zomer zullen ook de terassen van andere horecagelegenheden die aan de Poelestraat liggen aan de andere kant een terrras openen zoals TIme Out en Vapiano. 
De sfeer zal intiemer aanvoelen dan de groter marktpleinen van de stad. Verder maken de uniek doorkijkjes naar bv de Grote markt het plein uniek net als dat er nog groen aankleding moet zijn en plots ook de poort naar het terras van het Feithuis hier bereikbaar is, 

Merckt en nieuw hotel

Nog niet af maar hopelij later dit jaar is Merckt. In het pand op de hoek van het plein en de Poelestraat komt oa een nieuw hotel, foodhall, bierbrouwer en er zijn nog meer plannen voor dit gebouw. Het terras moet ter zijner tijd door lopen vanaf de terrassen op de grote Markt van voor oa de driegezusters en Grote Griet naar de nieuwe Markt, onderbroken door de Oosterstraat. 

Afbeeldingsresultaat voor nieuwe markt groningen


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.

Wat is dit?


Of maak zelf een Clubs account aan:


Aanbevelingen door leden:

petradepooh starstarstarstarstar

Een geweldige club voor alle Nederlanders over de minst bekende provincie van het land. Veel info, gezellig forum, mooie clubhome onderwerpen en evenmenten je vind het hier!


Isopgeheven starstarstarstarstar

Een Club voor Groningers door Groningers en elk die een binding heeft met Groningen . Of je Grunings spreek of schrijft of ABN . Wie benne olt mool Gruningers dus elk is welkom .


Meer aanbevelingen